Scorpios Bodrum’da ritüellere katılabilir ya da 10 bin euro değerinde masalarda partileyebilirsiniz

Alman Thomas Heyne ve Mario Hertel’in Mikonos’ta 2015’te kurdukları ve kısa sürede ünü dünyaya yayılan alternatif ‘beach club’ Scorpios ilk şubesini 14 Haziran’da Bodrum’da açmaya hazırlanıyor.

Scorpios Bodrum, Cennet Koyu’ndaki eski Hilton Oteli’nin yenilenmesi sonrası 17 Mayıs’ta açılan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Maxx Royal Otel’in yarımadasının en ucunda konumlanıyor.

Oksijen’Den Pınar Çelikel’in haberine göre, Maxx Royal’de kiracı olarak yer alan Scorpios Bodrum, merkezi Mikonos’ta olan Scorpios şirketi tarafından yönetilip işletiliyor. Otelle bir ortaklığı yok. 2019 yılında Soho House bünyesine katılan Scorpios, o günden sonra dünyanın farklı destinasyonlarında şube açmaya karar vermiş. İşte Bodrum bu planın ilk adımı. Önümüzdeki yıllarda Tulum, Atina, Dubai destinasyonlarının da eklenmesi düşünülüyor.

TASARIMDA SADELİK TERCİH EDİLDİ

Scorpios’un en önemli özelliği dünyanın en ünlü DJ’lerini bir araya getirdiği partileri ile Hindistan, Peru, Meksika, Kolombiya gibi ülkelerden gelen alternatif iyi yaşam ritüellerini birleştirmesi. Doğal malzemelerden yapılmış yaşam alanları, sadeliği ön plana alan tasarımlar Scorpios tarzını oluşturan önemli detaylar.

Yıllar önce Ibiza’da tanışan ve Scorpios konseptini yaratan ikiliden Mario Hertel, oluşturmak istedikleri ortamı şöyle anlatıyor:

“İnsanların sabahtan gelip tüm gün kalabilecekleri, istedikleri gibi zaman geçirebilecekleri, isterlerse anneanneleriyle bile dans edebilecekleri bir yerin hayalini kuruyorduk. Mikonos’a gittiğimiz ilk yıllarda beach club modası başlamıştı, birbirinin üzerine şampanya püskürten insanlar, ucuz müzik…Konsepti anlıyorduk ama bu bizim hiç hoşlandığımız bir tarz değildi… Birlikte kendi Scorpios kültürümüzü yarattık.”

Thomas Heyne de ekliyor:

“Yaptıklarımız arasında en büyük farkı yaratan, eğlenceyle, farklı ülkelerden gelen alternatif iyi yaşam ritüelleriyle birleştirmek oldu. Bu şekilde çok sofistike ve yenilikçi bir şey yaratmış olduk, Scorpios Bohem Chic denilen tarzda tasarlanan ilk mekanlardan oldu.”

BUNGALOV EVLERDE KONAKLAMA İMKANI

İşte bu konsept 14 Haziran’dan itibaren Bodrum’da da devam edecek. Yoga atölyeleri, Kızılderili ritüelleri, gün batımı etkinlikleri, ünlü dj’lerin yer alacağı hafta sonu partileri gerçekleştirilecek. Scorpios Bodrum’a Maxx Royal Otel’in kapısından giriliyor ve buggy araç sizi yarımadanın en ucundaki mekana ulaştırıyor. Plaj, havuz, restoranlar, ritüel alanı ve taş bungalovlar Scorpios’un bohem lüks havasının altını çiziyor. O gün sadece plajı kullanmanız ya da sevdiğiniz bir dj’in partisine katılmanız mümkün. Tabii aylar önceden Scorpios’un web sitesinden rezervasyon yaptırdıysanız. Konaklamak isteyenler için 12 taş bungalov var. Bungalov fiyatları haziran ayında gecelik 2595 euro (yaklaşık 87 bin TL), ancak rezervasyonlar dolmuş durumda. Temmuz ve ağustos aylarında ise konaklamak için istenen fiyat, gecelik 3360 euro (yaklaşık 115 bin TL). Üç gece kalma şartı var. Rezervasyonunuzu scorpios.com’dan ya da booking.com’dan yapabiliyorsunuz.

MEKSİKA VE AKDENİZ’DEN İLHAM ALINDI

Scorpios, mutfağını denemek isteyenlere üç seçenek sunuyor. The Restaurant, 270 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip açık alan ve 70 kişi kapasiteli kapalı alandan oluşuyor. Beach House’u üst taraçasındaki Beach House Restaurant, gün boyu meze seçenekleri ve küçük ızgara tabakları hazırlıyor.

Plaja bakan 350 kişi kapasiteli The Terrace yemek için diğer bir seçenek. The Terrace aynı zamanda Music Ritual etkinlikleri sırasında kullanılıyor. Cuma- pazar akşamları bu “özel dj etkinlikleri”nde diğer günlerden farklı bir düzen uygulanıyor. Sahnenin çevresindeki en ön 6 masa için 10 bin euro (yaklaşık 348 bin TL), hemen yanındaki 10 masa için 5 bin euro, üçüncü sıradaki 11 masa için 3 bin euro ve en arkadaki 8 masa için 3 bin euro harcama zorunluluğu var. 6-12 kişi arasında bir grup olarak bu masalardan birini rezerve edip, menüden istediğiniz yiyecekleri ve içkileri ısmarlayabiliyorsunuz.

Eğer hesabınız seçtiğiniz masanın bedelinin üzerine çıkarsa, farkı ödüyorsunuz. Bu oturmalı düzen dışında mekan büyük partilerde 2 bin kişiyi ayakta misafir edebiliyor. Menüdeki fiyatlar Mikonos ile aynı. Beef Carpaccio 56 euro (yaklaşık 2 bin TL), Greek Salad 29 euro, Calamarata 64 euro, Shrimp Taco 32 euro, Souvlaki Platter 98 euro. Mutfağın başında Mikonos’tan Alexis Zopas ve yanında Mürşit Göksüzoğlu var. Zopas Scorpios’un orijinal yemek konsepti için ilhamını Meksika ve Doğu Akdeniz’den aldıklarını söylüyor.

PLAJA GÜNLÜK GİRİŞ 60 EURO (2 BİN 100 TL)

The Scorpios Beach ahşap bir iskeledeki şezlonglar ve birkaç özel locayla birlikte yaklaşık 140 kişilik oturma alanı sunuyor. Konaklayan misafirlerin ücret ödemeleri gerekmiyor, ancak günübirlik bu alandan denize girip güneşlenmek isteyenler giriş için tek kişi 60 euro (2 bin 100 TL). Cabana fiyatı ise 100 euro. İçecekler ya da yiyecekler bu fiyata dahil değil. Elbette kapasite sınırlı olduğu için haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak şart.

ÖZEL RİTÜELLERLE ŞİFALANMA İMKANI

Scorpios konseptini diğer Yunan adası ‘beach club’larından ayıran en temel fark sağlık ve ritüel uygulamaları. The Ritual Space bağlantı ve rezonansa yönelik bir mekan olarak tasarlanmış. Sufizm, Hinduizm, Şamanizm gibi inançların ritüllerinden oluşturulan etkinlikler için yine web sitesi üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor. Mesela bir Hint tanrısı olan Şiva için yapılan “Tandava Ceremony”, 15 Haziran’da Oceano Salvatore tarafından gerçekleştiriliyor. 16 Haziran’da Oil Hack ile “Semazen Vision” var. 17 Haziran’da Temple’da Eva Kaczor ile “Psychedelic Breath” seansı yapılacak. Aynı gün Ali Erbil Kartal ve Elif Serttaş ile “Deep Relaxation & Heart Chakra Opening” dikkat çekici etkinliklerden.

ÜNLÜ DJ’LER BODRUM’DA

Scorpios Bodrum’da gündüz sakin ses terapilerinden gün batımı ritüellerine ve canlandırıcı gece partilerine uzanan bir müzik programı var. Scorpios Mikonos ile paralel şekillenen bu programın belkemiği dünyaca ünlü DJ’ler. Müzik direktörü Lannka aynı zamanda da programın önemli DJ’lerinden biri ve 15 Haziran’da dj setinin başında olacak. Açılış haftasının programına göz attığımızda 16 Haziran’da Satori, 19 Haziran’da Valeron, 21 Haziran’da Armen Miran, 23 Haziran’da Carlita ve Jean Claude Ades müzikseverleri heyecanlandıracak isimlerden sadece birkaçı.

SANAT ESERİ SATIN ALABİLİRSİNİZ

Doğal hayatı destekleyen bir anlayışın devamı olan Scorpios Bazaar’da Scorpios’un kendi markasının pamuklu, doğal renklerde kıyafetleri yoga, meditasyon gibi uygulamalar da düşünülerek üretilen tekstil tasarımları satılacak. Mikonos’taki Scorpios’ta da olan müzik aletleri, sanat eserleri ve otantik hediyelikler Bodrum’da da olacak. Özellikle enstalasyonlar, hayal gücünü ön plana çıkaran tasarımlar Scorpios ritüellerini eve de taşımak isteyenler için bir çöl çadırına benzeyen mekanda yer alacak. Mikonos’taki benzerinden yola çıkarak burada da yerel markaların sürdürülebilirliğe önem veren ürünlerinin yer alacağını söyleyebiliriz ancak henüz markalar netleşmiş değil.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir